Islænderudstyr

Islænderen kender mange som en lille hårdfør hest, som stort set passer sig selv! De er, som hovedregel, rigtig nemme og nøjsomme heste, og har oftest et helt eminent godt sind, så de både kan bruges til børn og voksne. Samtidig er de meget stærke, så skønt deres beskedne størrelse kan de sagtens bære en fuldvoksen mand.

Islænderen har en speciel kropsbygning og anatomi, og derfor er der fremstillet rigtig meget specielt udstyr til den lille hest.

Der er som sådan ingen der siger at man ikke kan bruge ”almindeligt” rideudstyr til en islænder, men det er ikke altid hensigtsmæssigt, da det kan give udfordringer med pasformen

Hesten selv er karakteriseret ved den korte ben, og kompakte krop. Den er kraftigt og muskuløst bygget. Dette kan være en udfordring i forhold til at finde dækkener til den, da de enten kan være for lange eller for smalle. Ikke alle islændere går med dækken, men det kan være nødvendigt. Til dette formål har Catago lavet et rigtig lækkert islænderdækken, som er tilpasset den specielle form.

Islændere kan oftest godt bruge en almindelig trense eller grime i størrelse Cob, men mange islænderryttere foretrækker at benytte sig af en speciel islændertrense. De er karakteriseret ved at være meget enkle, uden alt for meget pynt. Islændertøjler har oftest karabinhager, i stedet for den traditionelle spændelukning, som man ser på andre tøjler.

Islænderen har en meget kraftig pels, og der er mange strigler på markedet som er rigtig gode når den fælder. Striglen skal være kraftig nok til at tage hestens underuld, som en islænder har meget af.

En islændersadel er tilpasset den korte krop, og underlagene der hører til, er derfor designet til at passe til sadlens form.

Islænderstigbøjler er formede anderledes end traditionelle stigbøjler. Den unikke form giver en god støtte og gør, at de er nemmere at fange, hvis man taber bøjlen i en gangartsøvelse, hvor det nogle gange kan gå rigtig stærkt!

Som nævnt ovenfor er islænderen en meget nøjsom race, med hensyn til foder, men de har til gengæld brug for lidt andre tilskud end for eksempel en Dansk Varmblod. Islænderen bør have mange mineraler i sin kost, som zink, kobber og svovl. Man kan også købe specielt islænderfoder, hvor dette mineralbehov er dækket.

Islænderryttere er ofte meget glade for at ride i naturen (nu generaliserer vi lidt 😊), og derfor er det gerne en lidt anden slags udstyr de rider med. Bukserne er gerne af lidt kraftigere materiale og korte støvler er mere fremherskende end lange ridestøvler.

Har du brug for rådgivning omkring udstyr eller foder til din islænder, eller til dig selv, så er vi altid klar til at hjælpe dig hos Happy-Horse.dk