Udlejning af cykelholder

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg bruger en cykelholder?

Der er flere ting, du bør være opmærksom på, når du vælger din nye cykelholder. Først og fremmest, så skal du altid se på, hvor mange cykler, du har brug for at få fragtet. Dernæst kan det være en god idé at tage højde for mulighederne for at opbevare holderen til din cykel. Hvis du bor i en lejlighed eller lignende, og måske ikke har så meget plads til selve opbevaringen, så tænk over det, inden du bestiller din nye cykelholder til din bil. Her kan det måske også være en oplagt mulighed, at se nærmere på leje af cykelholder, da du så ikke behøver at tænke på opbevaringen af holderen. En robust holder til 2-3 cykler kan nemt veje 15-20 kg og fylder også en del. Det bliver måske en smule uhåndterbart, hvis du skal slæbe den op og ned af et kælderrum.

I valget af din nye cykelholder bør du også tænke på monteringen. Bruger du din cykelholder meget, så skal det være let at montere og afmontere din cykelholder eller stativ. De bedste cykelholdere har en indbygget låsemekanisme i form af et håndtag, du låser ned over anhængertrækket. Du bør være opmærksom på, at de billigere alternativer ikke altid har en låsemekanisme. Her skal du montere cykelholderen ved hjælp af værktøj. Denne metode kan gå an, hvis du sjældent skal fragte din cykel med bilen, men bruger du den jævnligt, så vil du højst sandsynligt med tiden blive træt af denne løsning.

Hvilke funktioner skal jeg se efter?

En cykelholder kan have flere gode funktioner, som er gode at have, når du skal fragte din cykel med bilen. Ønsker du ikke selv at købe en cykelholder, så findes der cykelholder udlejning, hvor du lejer den for en dag ad gangen. Flere cykelholdere fås med en vippefunktion, som gør det muligt for dig at vippe holderen, så du kan komme til bagagerummet. Har du først monteret cykelholderen bag på bilen uden denne funktion, så bliver det meget besværligt for dig at komme til dine ting i bagagerummet. Du bør derfor altid tjekke om cykelholderen har en vippefunktion. Vippefunktionen bruges ved, at du udløser holderen, enten med foden eller hånden og vipper den frem, så bilens bagklap frit kan åbnes.

Du skal også tage højde for det stik, der bruges, hvis du køber en cykelholder til anhængertræk. Du kan vælge mellem et 7 og 13 polet stik. De nyere biler er ofte designet med 13 polet stik til anhænger og cykelholder, så kan du bruge en adapter, der passer til en cykelholder med 7 polet stik. Vælger du at bruge en adapter til nyere biler, så skal du være opmærksom på, at vigtige funktioner kan blive deaktiveret.

Du skal ligeledes være opmærksom på, at hvis du vælger at transportere din cykel bag på bilen, uanset om det er med cykelholder eller cykelstativ, så skal du have en ekstra nummerplade. En ekstra nummerplade kaldes også for en 3. nummerplade eller cykelplade. Det er lovpligtigt, at man hele tiden kan se bilens nummerplade, og bruger du en cykelanhænger eller stativ bagpå bilen, vil den oftest skjule hele eller dele af bilens nummerplade.